ΘΣΝ: Συνελήφθησαν επ αυτοφώρω σε εμπρηστική απόπειρα στο σπίτι του πρώην Υπουργού της ΝΔ

Δύο άτομα, που ανήκουν στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Αστυνομικοί εντόπισαν (27/05) τον 27άχρονο ενώ επιχειρούσε να ενεργοποιήσει τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ ο 28άχρονος συνεργός του, ως “ομπρέλα” κινούμενος με ποδήλατο, επιτηρούσε το χώρο.

Προσήχηθησαν επιπλέον 10 άτομα

Ο 27άχρονος συνελήφθη ενώ εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς -εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με φλόγα. Οι Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με τον ίδιο να προβάλει σθεναρή αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Από έρευνες, εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28άχρονος με το ποδήλατο και συνελήφθη.

Από έρευνες σε τέσσερα σπίτια στο κέντρο της πόλης στις οποίες διέμεναν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν μεταξύ αλλων, 4 πυροτεχνικές κατασκευές, χειροβομβίδα – δακρυγόνο, σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια. Παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.