Καλλιθέα: «Ήταν όλα προσχεδιασμένα!»- Οι έρευνες και τα ευρήματα

Οι έρευνες για τη γυναίκα που προχώρησε στην επίθεση έχουν εξελίξεις

Ένας νέος κύκλος καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος της 34χρονης Ιωάννας, τα οποία οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας έχουν εξετάσει, επανέρχονται στο ερευνητικό πεδίο. Οι γυναικείες παρουσίες οι οποίες έχουν “εντοπισθεί” σε κίνηση σε περίμετρο στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται η Ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία εργάζεται η Ιωάννα, με τα χαρακτηριστικά να παραπέμπουν σε γυναίκες από τις επαφές του κύκλου της Ιωάννας, από τη φυσιογνωμία, και το σωματότυπο, τίθενται στον κύκλο των -μέχρι στιγμής- υπόπτων, χωρίς ωστόσο από τα προανακριτικά ευρήματα δεν κρίνονται επαρκή για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, εκτός εάν υπάρξει προσδιοριστική κατάθεση από την 34άχρονη ή ομολογία .

Δύο από τις γυναίκες έχουν παρουσιάσει ακλόνητο άλλοθι

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βιτριολίστρια προσέγγισε από «τυφλή γωνία» το χώρο για να παραμείνει “αφανής”. Ωστόσο έχουν προσδιορίσει μια γυναικεία μορφή, η κίνηση και η φυσιογνωμία της έχει αποτυπωθεί στις κάμερες, ωστόσο δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί. Από τα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει, η γυναίκα της επίθεσης, περιγράφεται νεαρής ηλικίας. Εξετάζεται να επιχείρησε να αλλοιώσει την εικόνα της, είτε με περούκα είτε με σκουφάκι, και κατά την έξοδό της από την πολυκατοικία να τα πήρε μαζί της, όπως και το δοχείο στο οποίο μετέφερε το χημικό οξύ, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τις έρευνες, και οι περιγραφές του θύματος να διαφοροποιούνται από την εικόνα της γυναίκας που εισέρχεται στην πολυκατοικία, πριν την άφιξη της Ιωάννας.

Στο ερευνητικό πεδίο, έχει βρεθεί και ο μέχρι πρόσφατα συνδετικό της σύνδεσμο, καθώς και το πρόσφατο παρελθόν τους.  Το τρίγωνο του μυστηρίου έχει στην κορυφή του την Ιωάννα, σε συσχετισμό με έναν άνδρα και τη γυναίκα η οποία βρέθηκε λόγω της προσωπικής της περίστασης, να είναι εκτεθειμένη συναισθηματικά και η “προδοσία” όπως την αισθάνθηκε, της προκάλεσαν την πράξη “εκδίκησης”. Εξετάζεται η  βιτριολιστρια είτε ως πρώην σύντροφος είτε ως συνδετικός σύνδεσμος να θεώρησε ότι «χάνει» το αντικείμενο του πόθου της και οι σκοτεινές σκέψεις της εκδηλώθηκαν ως οργή και μίσος σε επίθεση με το καυστικό οξύ σε βάρος της 34χρονης .

Τα πρόσωπα αυτά παρουσιάζουν ερευνητικό ενδιαφέρον, για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ωστόσο χωρίς να έχουν προκύψει –μέχρι στιγμής – στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση. Ενώ και η κατάθεση του πρώην συντρόφου της 34άχρονης, ήταν διαφωτιστική σημειώνουν Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ως προς τις σχέσεις , τις επαφές , τους συσχετισμούς προσώπων και τις μεταξυ τους εμπλοκές .

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας αναμένουν εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα για τις επικοινωνίες της 34άχρονης και τις επαφές που διατηρούσε. Θεωρούν απίθανο να μην είχε δεχθεί «προειδοποιήσεις» η 34άχρονη γυναίκα, και ίσως σε αυτό το σημείο να βρίσκεται και η ανησυχία της Ιωάννας να καταδείξει τις ενδόμυχες σκέψεις της, στο ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομο που σχετίζεται με τα πρόσωπα των στενών διαπροσωπικών της σχέσεων.