ΘΣΝ: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων του μεικτού τάγματος εφόδου- Εκδήλωση πρόθεσης να παραδοθεί απο τον Αλβανό Roxhers Demirazi

Ο φυγας Αλβανός Roxhers Demirazi με τον πατέρα και τη γιαγιά του είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και με διεθνές ένταλμα αναζητείται ως μέλος στο μεικτό τάγμα δολοφόνων, δηλώνει πρόθεση παράδοση στις Αρχές

Δήλωση πρόθεσης του 20χρονου Αλβανού Roxhers Demirazi να παραδοθεί στην Αστυνομία της Αλβανίας μετά τις συλλήψεις όλων των μελών του τάγματος εφόδου των 12 δολοφόνων του Άλκη Καμπανου, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία κύριας ανάκρισης. Ο πληρεξούσιος νομικός συμπαραστάτης του Αλβανού φυγά Παρασκευάς Σπυράτους, δήλωσε ότι ο εντολέας του, φέρεται διατεθειμένος να συναινέσει στην έκδοσή του στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο εντολέας του, απάντησε ότι εκφράζει την εκτίμηση ότι κινείται στην περιφέρεια της Κορυτσάς, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον συνοδεύσει ο ίδιος απο την Αλβανία στο γραφείο της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

«Γνωρίζω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί -θα σας ενημερώσω και σε ποια πόλη στην πορεία, σε ποιο αστυνομικό τμήμα- και υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι ενήμερες ήδη από χθες για την απόφασή του ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκδόσεώς του και να μπορέσει να έρθει εδώ (στη Θεσσαλονίκη), να απολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταφέροντας δήλωση του 20χρονου φυγά Αλβανού -μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης- ο δικηγόρος ανέφερε ότι, «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό, ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του κι ότι κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί στη θέση στην οποία βρέθηκε για όσα δυσάρεστα εξελίχθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός αναφορικά με τη θέση του Roxhers Demirazi στη σκηνή του εγκλήματος, υποστηρίξει ότι «η γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο (..) στην πορεία θα εκθέσει και άλλες θέσεις, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και για τον ρόλο του και για την υπόθεση ενδεχομένως».

Ενώπιον της 7ης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα άλλοι τρεις που συμμετείχαν στο “μεικτό τάγμα εφόδου των 12” δολοφόνων του Άλκη Καμπανού. Το βράδυ της Τετάρτης (09/02) μετά την ολοκλήρωση των απολογούνται τους, οι δύο επιβαίνοντες στο λευκό CITROEN C3, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, όπως και ο 23χρονος οδηγός Αλβανός  Carciu Afksendos  .

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (11/02) με την απολογία και του 25χρονου “Αθηναίου” Αλέξανδρου Βελαλόπουλου ο οποίος παραδόθηκε καθώςσε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 12 Αλβανοι και κάτοχοι ελληνικών ΔΑΤ Αλβανικής και Ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 19 έως 25 ετών, με τον 20χρονου Αλβανό Roxhers Demirazi να διαφεύγει στην Αλβανία καθώς και ο οδηγός του VW Polo, ο οποίος έχει προσδιοριστεί στις καταθέσεις των συλληφθέντων παραμένει αταυτοποίητος στις αστυνομικές έρευνες, ωστόσο αναζητείται.

Στι πλαίσιο της κυριας Ανάκρισης αναμένεται να εξετασθεί και βιντεοληπτικό υλικό διάρκειας 15″ το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει μέλος του μεικτού τάγματος εφόδου των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού κατά την επίθεση στην πενταμελή παρέα στα σκαλοπάτια της Θ.Γαζη και τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή .