ΘΣΝ: Άκουσαν προφυλάκιση και οι άλλοι δύο δράστες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Δυο από το δωδεκαμελές τάγμα εφόδου στην αιματηρή επίθεση στην πενταμελή παρέα και δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Οι δύο συνεπιβάτες στο λευκό Citroen C3, το πρώτο στην ακολουθία των τριών οχημάτων στα οποία επέβαινε το “μεικτό τάγμα εφόδου των 12δολοφόνων”, που έφρασε στη Θ.Γαζή  στο σημείο της αιματηρής επίθεσης στην πενταμελή παρέα και δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού, ο 21χρονος Αλβανό Αlexandro Gega με θέση πίσω από τον συνοδηγό και ο 20χρονος επίσης Αλβανός με ελληνικό δελτίο ταυτότητας Τζουροβιτς Οδυσσέας, που βρισκόταν πίσω από τον οδηγό, κρίθηκαν προφυλακιστέοι .

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρέθηκαν στη Θ.Γαζή το ξημέρωμα της 1ης Φεβρουαρίου, ωστόσο αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ο 21χρονος Αλβανό Αlexandro Gega φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του, ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν, με αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ο 20χρονος επίσης Αλβανός με ελληνικό δελτίο ταυτότητας Τζουροβιτς Οδυσσέας, που βρισκόταν πίσω από τον οδηγό, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Ήδη απόφαση προσωρινής κράτησης έχει ακούσει ο 23χρονος Αλβανός, Carciu Afksendos, ο οδηγός και συνιδιοκτήτης του λευκού Citroen C3, ο οποίος συνελήφθη 24 ώρες μετά την δολοφονική επίθεση, και αυτός που κατονόμασε τους υπόλοιπους έντεκα του τάγματος εφόδου, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε στην απολογία του.

Την Πέμπτη (10/02) και μέχρι την Παρασκευή (11/02) θα περάσουν το Ανακριτικό γραφείο στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μετά τις προθεσμίες που έχουν ζητήσει και έλαβαν από την 7ης τακτική Ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Ενώ προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάβλητη διαδικασία και να υπάρξει απόλυτη ταυτοποίηση για το ρόλο και συμμετοχή του καθενός εκ των συλληφθέντων η 7η τακτική Ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι τοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, και ακολούθως να γίνει εργαστηριακή αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό στα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί στη σκηνή του εγκλήματος και δείγματα από τα θύματα στην επαφή τους με τους δράστες.