ΘΣΝ: Στον Ανακριτή για να απολογηθούν η 19χρονη συνεπιβάτης και στον Εισαγγελέα ο Αλβανός οδηγός του οχήματος υπαίτιοι παράσυρσης με εγκατάλειψη της φοιτήτριας

Στον Ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται  η 19χρονη συνεπιβάτης του οχήματος που παρέσυρε τη φοιτήτρια, ενώ στον Εισαγγελέα θα μεταχθεί και ο 26χρονος Αλβανός οδηγός

Η κατάληξη της 21χρονης Έμμας Καργιωτάκη, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη, επιβαρύνουν την ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορούμενων, της 19χρονης συνεπιβάτιδας και του 26χρονου Αλβανού οδηγού, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διαβιούσε παράνομα στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, δεν είχε άδεια οδήγησης, και για συνέργεια παραπέμφθηκε η συνοδός του, ωστόσο το κατηγορητήριο από Δίωξη για σωματική βλάβη μετά το θάνατο της 21χρονης, μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία.

Την Τρίτη (29/11), ο Νίκος Ρουσσόπουλος, νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της 21χρονης, μαζί με τους γονείς της, πρόκειται να δηλώσουν παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.

«Διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Μιλάμε πλέον για ανθρωποκτονία. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει την απολογία του. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως χτύπησε το κορίτσι 2 φορές, όχι μία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας κι εξηγεί, «Μιλάμε πλέον για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και πρέπει πλέον να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι ο συνοδηγός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έχει ευθύνη απέναντι στην συμπεριφορά του οδηγού, αλλά και στην κοινωνία«

»Την χτύπησε δύο φορές, υπάρχει τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος, και θα αιτηθούμε αύριο στην παράσταση που θα δώσουμε ενώπιον της ανακρίτριας μαζί με την οικογένεια της κοπέλας να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι δεν κατάλαβαν πως την χτύπησαν. Αλλά όχι μόνο την εγκατέλειψαν, πέταξαν το αυτοκίνητο, πήραν τις πινακίδες και έρχονται μετά να το παίξουν μεταμελημένοι και δήθεν μετανιωμένοι» πρόσθεσε ο νομικός συμπαραστάτης της οικογένειας.

«Ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό» δήλωσε ο πατέρας της 21χρονης Έμμας Καργιωτάκη, ενώ η μητέρα της, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποτύπωσε τον πόνο και το πένθος της, σε ένα μήνυμα, με δύο φωτογραφίες της κόρης της, «Είμαστε όνειρο σκιάς, η μια σκιά ονείρου; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος…».. δε σου λέω αντίο αγάπη μου αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω .. και θα σε αγαπω όσο ζω και αναπνέω». Οι γονείς της 21χρονης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της, «η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή».

Η 21χρονη Έμμα Καργιωτάκη, φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το βράδυ της Δευτέρας (21/11) βρισκόταν στα Χανιά, από όπου και κατάγεται και με την τελευταία πτήση ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη. Τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11-01.00) πεζή είχε κατεύθυνση το διαμέρισμα φίλων της, και διέσχισε την οδό Εγνατία όταν την παρέσυρε και την εκτίναξε στον αέρα το όχημα με οδηγό τον 26χρονο Αλβανό ο  οποίος είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Χωρίς να ανακόψει πορεία την παρέσυρε και δεύτερη φορά, και εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος.

To 26χρονος Αλβανός, όπως προέκυψε οδηγούσε αυτοκίνητο που είχε παραλάβει από 44χρονο με τον οποίο είχαν συμφωνήσει αγοραπωλησία, δε διέθετε δίπλωμα οδήγησης και ο ίδιος βρίσκεται παράνομα στην χώρα. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για εμπορία ναρκωτικών, και διατηρούσε ποινικό μητρώο. Ο ίδιος σε δήλωσή του, πριν παραδοθεί, είχε υποστηρίξει, ότι, εγκατέλειψε το σημείο καθώς “υπέθεσε ” ότι «κάποιος θα την βοηθήσει».

Η κηδεία της φοιτήτριας, θα τελεστεί στα Χανιά με την αδελφή και τους γονείς του, φίλους και συγγενείς, στο “τελευταίο αντίο”.