ΘΣΝ: Στην Ανακρίτρια ο γιος του ηλικιωμένου, κατηγορούμενος για εμπρόθετο εμπρησμό- Έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας ο 45άχρονος γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού, προκάλεσε φωτιά στο διαμέρισμα και έβαλε φωτιά στον υπέργηρο πατέρα του

Μετήχθη το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (20/04) ενώπιον του Εισαγγελέα, ο 45άχρονος γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού, στο διαμέρισμα των οποίων σε πολυκατοικία  επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, ανατολικά της Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής του Πάσχα , Πυροσβέστες ανέσυραν απανθρακωμένο τον 87άχρονο πατέρα του ενώ διέσωσαν την 86άχρονη μητέρα και τον 46άχρονο αδελφό του. Ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, του απήγγειλε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, ενώ, στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στην 5η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης , από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις και τα ευρήματα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής, ο 45άχρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, κατηγορείται ότι περιέλουσε τον 87άχρονο πατέρα του με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Η 86άχρονη μητέρα του και ο 46άχρονος αδελφός του υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.  Ο 45άχρονος συνελήφθη αργά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα (19/04) σε εξοχική κατοικία στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου τον εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 45άχρονος, ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι είχε συχνές διενέξεις με τον πρώην Στρατιωτικό πατέρα του και είχαν συχνά καυγάδες. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, υποστηρίζει ότι ο 87άχρονος πατέρς του, τού μίλησε «ειρωνικά» και αφού τον περιέλουσε με βενζίνη του έβαλε φωτιά. Παρά την έγκαιρη και άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής, ο 87άχρονος ήταν ήδη νεκρός.