ΘΣΝ: Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια το Karambit που υπέδειξε ο “Αθηναίος”

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας στη Διεύθυνση Βορείου Ελλάδος, απεστάλη προκειμένου να εξετασθεί αν πρόκειται για το όργανο του εγκλήματος, που επέφερε το θάνατο στο 19χρονο Άλκη Καμπανό

Το μαχαίρι Karambit το οποίο παραδέχθηκε ότι έφερε στην κατοχή του ο 25χρονος «Αθηναίος» Αλέξανδρος Βελαλόπουλος τον οποίο είχε υποδείξει και ο 21χρονος συγκατηγορουμενός του, Γιάννης Κουμαρόπουλος, κατά τις απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε (16/02) κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

Ο 25χρονος «Αθηναίος», υποδείχθηκε και από τους συγκατηγορουμένους του ως τον κάτοχο του Karambit, είχε υποστηρίξει ότι κατάφερε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά λόγω της έντασης και της αναστάτωσης που επικράτησε, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν ήταν ο Αλκης Καμπανός αλλα εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε» και στη συνέχεια αποχώρησαν τρέχοντας στα στενά του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, ο οποίος επίσης είχε υποδείξει στην απολογία του τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας, χτύπησε τον Άλκη με το kama.

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Άλκη Καμπανού, στη λεπίδα του kama, και στη λαβή του Karambit. Ενώ στη λαβή του kama ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του 20χρονου τραυματία φίλου του Άλκη Καμπανού.

Ο Απόστολος Λύτρας, νομικός συμπαραστάτης του 21χρονου, δήλωσε ότι ο εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».