Η δράση των Ρομά που έκλεβε από καταστήματα έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας

Η δράση των Ρομά που “σήκωναν” εμπορεύματα από καταστήματα, έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό σε κάμερες ασφαλείας και δόθηκε στην δημοσιότητα με σχετική Διάταξη

 Η εγκληματική οργάνωση των Ρομά, διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα  super market , ηλεκτρονικών ειδών, ειδών ένδυσης και καλλυντικών, σε περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας. Συνελήφθησαν 16 Ρομά- μεταξύ των οποίων πέντε ανήλικα Ρομά, ενώ εξιχνιάστηκαν 75 κλοπές και μία ληστεία. Μεταξύ των κλοπιμαίων, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, τρία κυνηγετικά όπλα, 281 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, δύο μαχαίρια, 22 κροτίδες, το χρηματικό ποσό των €2.500, ρούχα με ετικέτες, αθλητικά παπουτσια, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικά εργαλεία και τρόφιμα.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά, δημοσιοποιήθηκαν με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. (ΕΔΩ)

Η δράστη της εγκληματικής μαφίας των Ρομά, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συντονισμένες επιχειρήσεις σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης. Παράλληλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Σε βάρος των Ρομά ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων κλοπών και ληστειών, ληστεία (ληστρική κλοπή) από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος (κλοπή) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη κατοχή όπλων, κατοχή όπλων για θήρα χωρίς άδεια και φυσιγγίων όπλου για θήρα, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες οι οποίοι αναγνωρίζουν σχετικά με την ποινική δράση των εικονιζόμενων προσώπων, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210- 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.