ΘΣΝ: Προφυλακιστέοι οι τρεις της οργάνωσης «Αναρχική Δράση» για τα γκαζάκια στο Ίδρυμα Εθνικού- Θρησκευτικού Προβληματισμού

Παραπέμφθηκαν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες και ταυτοποιημένα μέλη της οργάνωσης «Αναρχική Δράση» κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση, στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, οι δύο 35χρονοι και η 22χρονη συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι τρεις κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην τοποθέτηση και πυροδότηση του αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια, στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στη Θεσσαλονίκη. Σε τέσσερις κατ οίκον έρευενς κατασχέθηκαν- μεταξύ άλλων – πιστόλι, γεμιστήρες και φυσίγγια, υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ρούχα και καπέλα με σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμό, κατοχή, κατασκευή και προμήθεια, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Η οργάνωση «Αναρχική Δράση» εμφανίζεται σε εμπρηστικές ενέργειες τουλάχιστον από το 2016, σε “στόχους” στη Θεσσαλονίκη. Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων από τα Δικαστήρια, “αλληλέγγυοι” οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για “συμπαράσταση”, φώναζαν από απόσταση συνθήματα.