Ένταση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά την έξοδο του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά το αίτημα διακοπής της δίκης

Φραστική επίθεση και νερό, δέχθηκε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την έξοδό του από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά τη διακοπή της δίκης στο αίτημα που υπέβαλλε λόγω βεβαρημένου επαγγελματικού φόρτου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε και έλαβε παράταση δύο εβδομάδων για την διεξαγωγή της δίκης, πριν τη συμπλήρωση 18μήνου για τον προφυλακισμένο εντολέα του. Ωστόσο κατά την έξοδο του από το κτίριο του Πρωτοδικείου, ομάδα ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί ως συμπαράσταση στους καταγγέλλοντες, του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ ένας άδειασε στο δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό. Το περιστατικό έληξε με τον Αλέξη Κούγια να απομακρύνεται με ψυχραιμία από το σημείο.

Σε δήλωσή του, ο νομικός συμπαραστάτης του κατηγορούμενου, ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την παράταση που έλαβε, «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» ενώ επεσήμανε, ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».
Οι νομικοί συμπαραστάτες ωστόσο που εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διακοπή, καθώς καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

«Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής , προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…» δήλωσαν οι δικηγόροι.

Κατά τη μεταγωγή του κατηγορούμενου υπό αυστηρά Μέτρα Τάξης από την Αστυνομία, ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος σκηνοθέτης, άκουσε φωνές αποδοκιμασίας από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση των καταγγελλόντων, φωνάζοντας «αλήτη».