ΘΣΝ: Ποινές από 96 εως … 280ετη κάθειρηξη για διακίνηση και κράτηση λαθρομεταναστών

Από 96 έως και… 280 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δουλεμπόρους γαι διακίνησης και παράνομης κράτησης λαθρομεταναστών.

Εντοπίστηκαν σε αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου, τον περασμενο Αυγουστο, οι συνολικά 46λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Από τις καταθέσεις του προέκυψαν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν στην χώρα και του κρατούσαν παράνομα σε αποθήκη, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ενω είχαν καταβάλλει ο καθένας €2000 για το ταξίδι.

Οκτώ άτομα, εκ των οποίων τρεις Μολδαβοί, τρεις Πακιστανοί, ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος, καταδικάστηκαν απότο Τριμελές Εφετείό Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Οι τρεις πρώτοι καταδικάστηκαν σε συνολική κάθειρξη 280 ετών ο καθένας, για την μεταφορά των λάθρομεταναστών, με δύο ΙΧ αυτοκίνητα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην αποθήκη, και τέθηκαν υπό κράτηση, παρά τη θέλησή τους, με τους τρεις Πακιστανούς να εκτελούν ρόλο «φύλακα» στους οποίους επεβληθηκαν ποινές κάθειρξης, κατά περίπτωση, 96 και 188 ετών. Ενώ για απλή συνέργεια, καταδικάσηκε και ο Ρουμάνος στον οποίο επεβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 ετών, ως ιδιοκτήτης ενός εκ των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Για τον 72άχρονο έλληνα, η ποινή της κάθειρξης που του επεβλήθηκε είναι 188 ετη καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης. Στη απολογία του ο ίδιος, δήλωσε «αθώος», υποστηρίζοντας ότι .. απλώς βοσκούσε τα ζώα του στην περιοχή. Μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οι δουλέμποροι επέστρεψαν στις φυλακές, με τις επιβληθείσες ποινές χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, καθώς όλοι έχουν 20 χρόνια εκτιτέα ποινή , ενώ ο Ρουμάνο έχει 8 χρόνια έκτισηση ποινής, κατ ελάχιστο.