ΘΣΝ: Παρέσυρε Δημοτικό Αστυνομικο για να αποφύγει την κλήση

Οδηγός «παρέσυρε» με το αυτοκίνητό του Δημοτικό Αστυνομικό για να αποφύγει την επίδοση κλήση σε τροχονομικη παράβαση.
Το κλιμάκιο Δημοτικών Αστυνομικών διενεργούσε ελέγχους (15/10), οταν εντόπισαν οχήμα να έχει παρκάρει παράνομα σε χώρο φορτοεκφόρτωσης στην οδό Κούσκουρα στη Θεσσαλονίκη. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ζήτησαν τα στοιχεία του οδηγού, εκείνος αρνήθηκε και για να αποφύγει την επίδοση της κλήσης  στη βεβαίωση της παράβασης, παρέσυρε Δημοτικό Αστυνομικο, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο όχημα του.
Δικυκλιστές της Δημοτικής Αστυνομίας, καταδίωξαν και προσέγγισαν το αυτοκίνητο του παραβάτη οδηγού , το εγκατέλειψε κι επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν τον οδηγο να έχει καταφύγει σε πολυκατοικία της Τσιμισκή, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου.
Επιπλέον, όπως διαπίστωσαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, το αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες, αλλά είχε προσαρμόσει αυτοκόλλητες “πινακίδες”, ώστε να τις αφαιρεί ο οδηγός όποτε τον “εξυπηρετούσε”.
Ο οδηγός παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο (17/10) όπου κρίθηκε ένοχος για τα δύο αδικήματα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για τη παρασυρση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport