ΘΣΝ: Παραπομπή οκτώ κατηγορούμενων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θα παρακαθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το θανάτου του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποζατζίσκι, σε συμπλοκή με συνδεσμίτες του ΠΑΟ, στο Λευκό Πύργο

Σε οχτώ άτομα αποδίδει ευθύνη και ζητεί η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο να παρακαθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το θανάτου του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποζατζίσκι.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των οχτώ οι οποίοι παραπέμπονται στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου είναι η 27χρονη οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Βούλγαρο οπαδό καθώς επίσης τον 49χρονο φίλος της, προφυλακισμένοι για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, η 27χρονη προτείνεται παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ως ηθικό αυτουργό στην ανθρωποκτονία, και πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προτείνει παραπομπή για τον 49χρονο φίλο της καθώς έχει κριθεί ότι  είχε ηγετικό ρόλο στα επεισόδια, που έπεφταν το θάνατο του 26χρονου Βούλγαρου και απορρίπτει τους ισχυρισμούς του περί μη εμπλοκής του στα γεγονότα.

Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση και παραμένουν ελεύθεροι υπο όρους, ζητεί προτείνει παραπομπή τους -κατά περίπτωση- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην ίδια πράξη.

Ο 26χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι, μαζί με οργανωμένους συνδέσμου  της Βουλγαρίας σε αδελφοποίηση με τους συνδεσμίτες του Άρη, είχαν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν (05/01 2020) τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», και θα αποχωρούσαν μετά από σύντομη στάση τους για καφέ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (05/01 2020). Παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, ενω βρισκόταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, ύστερα από τη βίαιη επίθεση που προηγήθηκε σε βάρος της παρέας του από οργανωμένους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.