πλ.Καραϊσκάκη: “Πάνθηρες” επανέφεραν σφυγμό με ΚΑΡΠΑ σε αναίσθητο επιβάτη ΤΑΧΙ

Ο οδηγός ΤΑΧΙ σταμάτησε στην κατωφέρεια της πλατείας Καραϊσκάκη, και ζήτησε βοήθεια απο Αστυνομικούς της ΟΑΜΑ για τον ηλικιωμένο επιβάτη ο οποίος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία

Οι “Πάνθηρες” σε διατεταγμένη υπηρεσία σε στατική στην κατωφέρεια της πλατείας Καραϊσκάκη (15/04) κλήθηκαν να συνδράμουν με παροχή πρώτων Βοηθειών σε πολίτη σε κίνδυνο ζωής. Διερχόμενος επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ με δύο επιβάτες σταμάτησε και ζήτησε βοήθεια απο τα πληρώματα της ΟΑΜΑ καθώς ο ηλικίας περίπου 70ετων άνδρας, όπως ανέφερε η συνοδός, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Ωστόσο μόλις αποφασίστηκε από το επαγγελματικό όχημα, ο ηλικιωμένος, κατέρρευσε.

Άμεσα οι διαπιστευμένοι σε πρώτες βοήθειες Αστυνομικοί της ΟΑΜΑ, άρχισαν εναλλάξ την παροχή ΚΑΡΠΑ στον αναίσθητο άνδρα ενώ στο σημείο μετέβησαν δύο δίκυκλα με διασώστες τους ΕΚΑΒ. Οι “Πάνθηρες” επανέφεραν σφυγμό στον ηλικιωμένο άνδρα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου 25λεπτά αργότερα, παρελήφθη και μεταφέρθηκε εν ζωή στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.

Ο ηλικιωμένος εισήχθη άμεσα στην εντατική, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικοϊατρικού προσωπικού, σχεδόν μια ώρα αργότερα, συνεπεια,  ισχαιμικού επεισοδίου, κατέληξε.