ΘΣΝ: Νεογέννητο εγκαταλείφθηκε σε είσοδο πολυκατοικίας- Εντόπισαν τη λεχώνα που το εγκατέλειψαν

Ένοικος πολυκατοικίας εντόπισε το νεογέννητο βρέφος τυλιγμένο μέσα σε πετσέτα και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

(22/10-16.00)  Η λεχώνα εντοπίστηκε -κατά την έρευνα των Αστυνομικών- σε παρακείμενο διαμέρισμα, κοντά στην πολυκατοικία που είχε νωρίτερα εγκαταλείψει το νεογνό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για νεαρή Ελληνίδα η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και παραμένει σε νοσηλεία.

Η λεχώνα υποστήριξε ότι γέννησε μόνη της, χωρίς κανέις από τους οικείους της να γνωρίζουν την εγκυμοσύνη. Βγήκε από το διαμέρισμά της οικογένειας, και έπεσα πανω τον αδελφό της ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι της οικογένειας. Την έιδε να κρατάει μια πετσέτα μεσα στην οποία είχε τοποθέτησε το μωρό της, και σε πανικό του εξήγησε ότι μόλις είχε γεννήσει. Οπως υποστήριξε ο αδελφός της, πριν προλάβει να ανταποκριθέι, η αδελφή του με την πετσέτα στα χέρια μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει το μωρό της, έφυγε τρέχοντας. Ο ίδιος ανεβηκε στο διαμέρισμα και είδε την κατάσταση στο μπάνιο, καθώς αδελφή του, είχε γεννήσει μόνη της και έκοψε η ίδια τον ομφάλιο λώρο του μωρού. Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε από τους Αστυνομικούς και συνελήφθη.

Γεννήθηκε και εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του,  σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή Ανάληψη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Το κλάμα του, κινητοποίσε ένοικο της πολυκατοικίας (22/10-13.00),  ο οποίος και εντόπισε το βρέφος τυλιγμένο μέσα σε πετσέτα και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Αμεσα στο σημείο μετέβη πλήρωμα του  Α.Τ Χαριλάου, λαμβάνοντας καταθέσεις ενώ αναζήτησαν βιντοληπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τη βιολογική της μητέρα. Το νεογνό, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο, όπου παραμένει σε νοσηλεία.

Η Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, ανέφερε  ότι «..το νεογέννητο είναι ηλικίας λίγων ωρών καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έδεσαν τον ομφάλιο λώρο με ένα κλιπ. Παραλήφθηκε, εξετάστηκε από γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι είναι καλή η κατάσταση της υγείας του. Για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του νοσοκομείου».

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.