ΘΣΝ: Μήνυση από τους γονείς Έμμας Καργιωτάκη- «Δεν έπρεπε ο οδηγός να κυκλοφορεί ελεύθερος»

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου πρόκειται να καταθέσει η οικογένεια της 21χρονης Έμμας Καργιωτάκη, η οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος χωρίς χαρτιά με καταγωγή από την Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας ζήτησαν από τον δικηγόρο τους, να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το γεγονός πως ο 26χρονος από την Αλβανία κυκλοφορούσε ελεύθερος, την ώρα που, όπως προέκυψε, δεν διέθετε έγγραφα άδειας παραμονής στη χώρα. Μιλώντας στην «Κ» ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, ο 26χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, εφόσον δεν διαθέτει έγγραφα παραμονής, θα έπρεπε τουλάχιστον να βρίσκεται σε ένα κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών.

«Έλαβα εντολή να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το γεγονός ότι ο 26χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Ο άνθρωπος αυτός όφειλε να είναι τουλάχιστον σε ένα κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών και να περιμένει να αντιμετωπίσει την ελληνική Δικαιοσύνη. Το να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους χωρίς έλεγχο από κάποια υπηρεσία θεωρούμε πως είναι εγκληματικό» σημείωσε χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος.

________________________

* του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου, «Καθημερινή»