ΘΣΝ: Κλήθηκαν σε απολογίες πέντε Συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ για το πανό στο γήπεδο της Τούμπας

Ως ύποπτοι κλήθηκαν σε εξηγήσεις πέντε Συνδεμίτες στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για το πανό με υποστήριξη στο “μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δολοφόνων του Άλκη”, στο γήπεδο της Τούμπας

Το πανό στο γήπεδο της Τούμπας, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μίντιλαντ, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, με το σύνθημα «Αδέρφια Κρατάτε Γερά» που απευθυνόταν τους δώδεκα υπόδικους για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού. Ως ύποπτοι για την ανάρτηση του πανό κλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης πέντε Συνδεσμίτες οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από την αστυνομική έρευνα, από υλικό στις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας κλήθηκαν να καταθέσουν με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Οι πέντε Συνδεσμίτες φαίνονται να απολογήθηκαν ότι το πανό δεν είχε ως αποδέκτες τους προφυλακισμένους για τη δολοφονία του φοιτητή, αρνούμενοι ότι τέλεσαν το αδίκημα της παρότρυνσης σε πράξεις βίας (με τον Αθλητικό Νόμο), το οποίο ερευνάται από την Εισαγγελία.

Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για την ποινική τους μεταχείριση και θα εξετασθεί το ενδεχόμενο παραπομπής τους σε ακροατήριο.