«Ο αστυνομικός δεν είναι δουλοπάροικος ούτε κολίγος στο τσιφλίκι κανενός»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική ανακοίνωση, «Στην Ένωσή μας φτάνουν καταγγελίες συναδέλφων για την καταστρατήγηση δικαιωμάτων των αστυνομικών που αφορούν το χρόνο εργασίας καθώς οι έχοντες την ευθύνη κ.κ. Διοικητές φαίνεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να μην τηρούν ούτε στο ελάχιστο είτε τα Προεδρικά Διατάγματα είτε τις διαταγές.

Ειδικότερα, δεν χορηγούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις όταν γεννάται αυτό το δικαίωμα και όχι μόνο δεν εκδίδεται η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση όπως προβλέπεται αλλά το αποκορύφωμα αυτών των εξόφθαλμων παρανομιών έρχεται με την αλλαγή της υπηρεσίας, δηλαδή ενώ ενημερώνονται οι συνάδελφοι τις μεταμεσημβρινές ώρες για το που θα εκτελέσουν υπηρεσία την επόμενη μέρα, τις βραδινές ώρες τους γνωστοποιείται ότι η υπηρεσία άλλαξε και η προηγούμενη ενημέρωση που έτυχαν, δεν ισχύει.

Ο προγραμματισμός είναι ανύπαρκτος, το ενδιαφέρον της διοίκησης επίσης ανύπαρκτο και η διαχείριση της υπηρεσίας και του προσωπικού, είναι και για γέλια και για κλάματα, μοναδικό ενδιαφέρον είναι να παρουσιάζεται μία εικόνα που να εξωραΐζει τα πράγματα ασχέτως εάν η αστυνόμευση στη δυτική Αττική αλλά και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών παραπέμπουν σε εποχές που θυμίζουν εγκαταλελειμμένη Ελλάδα του 50’.

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και για ποιον λόγο, όλοι επίσης προσπαθούν καθημερινά να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και όταν οι αστυνομικοί και η ένωση τα αποκαλύπτει, δυσφορούν γιατί απλά τους ξεμπροστιάζει. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ευαισθησία, θέληση για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, οι προαναφερόμενες παρανομίες θα πάρουν το δρόμο που πήραν και τα «φαντάσματα περιπολικά», αυτόν της δικαιοσύνης.

Σε κανέναν δε χρωστάμε παρά μόνο σε αυτούς που μας όρισαν να τους εκπροσωπούμε. Η υπομονή και το φιλότιμο είναι χαρακτηριστικό των αστυνομικών, η αδιαφορία και το ψέμα είναι άλλων.

Ο αστυνομικός δεν είναι δουλοπάροικος ούτε κολίγος στο τσιφλίκι κανενός

Για το Δ.Σ.