ΘΣΝ& Κεντρική Μακεδονία: Ποια Κέντρα Κράτησης κλείνουν και ποια αναβαθμίζονται

Στα Κέντρα Κράτησης τα οποία θα κλείσουν άμεσα, και όσα αναβαθμιστούν αναφέρθηκε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ ΑΑλεξανδρίδη, τόνισε πως, ανάλογα με την πορεία των εργασιών στα Κέντρα Φιλοξενίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα κλείσουν άμεσα το Κέντρο Φιλοξενίας Καραμανλή, το Κέντρο Φιλοξενίας ”Ηλιάδη” στο Καλοχώρι, το Κέντρο Φιλοξενίας της ”Frakapor”, το Κέντρο Φιλοξενίας ”ΦΕΣΣΑ”, το Κέντρο Φιλοξενίας ”Sinatex”, το Κέντρο Φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι και τέλος τα Κέντρα Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα και στο Χέρσο – τα οποία θα γίνουν ένα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρίδη, θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Φιλοξενίας: Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, το Κέντρο Φιλοξενίας ”Softex”, το Κέντρο Φιλοξενίας στο Δίον, το Κέντρο Φιλοξενίας στα Βασιλικά, τα Κέντρα Φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια, καθώς και αυτά στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα, ο αριθμός των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία έχει μειωθεί αισθητά, καθώς από 23.000 αυτή την ώρα διαμένουν περίπου 16.000 πρόσφυγες.

__________

*thestival.gr