ΘΣΝ: Καταδίωξη οχήματος Ρομά από ΔΙΑΣ, στην περιφερειακή οδό, με τον οδηγό να ενεργεί επικίνδυνους ελιγμούς

Με επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε εν κινήσει οχήματα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, Ρομά οδηγός οχήματος επιχειρεί να διαφύγει ακινητοποίησης από πληρώματα της Αμεσης Δράσης που τον καταδιώκουν

Καταδίωξη η οποία έχει καταγραφεί από κάμερα σε κράτος μέλους της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνει την επιχειρησιακή ανταπόκριση σε καθημερινά συμβάντα για τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr το περιστατικό έχει λάβει χώρο τον περασμένο Μάρτιο (18/03) στη Θεσσαλονίκη.

Τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης, ενεργούν καταδίωξη σε αγροτικό όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες Ρόμα – εκ των οποίων δύο επιβαίνουν στην καρότσα του- ηλικίας 21, 52, 40 και 25 ετών ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου για κλοπη αγροτικού μηχανήματος, απειλή σε βάρος του και φθορές στο οχήμά του. Οι τέσσερις Ρομά, με το όχημά τους, είχαν εισβάλλει παράνομα στο οικοπέδου σε αγροτική περιοχή των Ταγαράδων και έκλεψαν αγροτικό μηχάνημα.

Με λεκτικές απειλές προς τον 47χρονο ιδιοκτήτη του αγροτεμάχιο οι Ρομα προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του, και κατάφεραν να διαφύγουν. Πληρώματα της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το όχημα των Ρομά να κινείται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης– Μουδανίων.

Ο Ρομά οδηγός προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης, ανέπτυξε ταχύτητα με επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε εν κινήσει οχήματα επιχείρησε διαφυγή, χωρίς να συμμορφώνεται στις προτροπές και υποδείξεις των Αστυνομικών, ενώ διεμβόλισε δύο φορές υπηρεσιακό όχημα.

Οι τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν. Με την ποινική σε βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.