ΘΣΝ: Γεωργιανός άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό ενω καταδίωκε τρία άτομα

Γεωργιανός πυροβολούσε και απειλούσε με μαχαίρι ύστερα από επεισόδιο τρία άτομα, έξω από το χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης για ηλικιωμένο αλλοδαπό  ο οποίος κυνηγούσε τρία άτομα, ενεργώντας πυρά σε βάρος τους με πιστόλι και απειλούσε με μαχαίρι, επί της Παναγίας Χαλκέων, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας αρχαίας αγοράς (16/12-23:15) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού του Α.Τ. Λευκού Πύργου εντόπισαν, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οπως εξακριβώθηκε στη συνέχει δράστης ταυτοποιήθηκε 58άχρονος Γεωργιανός ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  φέρεται να πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές, ωστόσο τα άτομα που καταδίωκε διέφυγαν.

Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Ο δράστης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Παναγίας Χαλκέων. Είχε προλάβει να πετάξει το μαχαίρι και το πιστόλι “walther” κάτω από αυτοκίνητο, το οποίο περισυνέλεξαν οι Αστυνομικοί ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και το μαχαίρι.

Ο 58άχρονος Γεωργιανός οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Με τη σε βάρος δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παραπέμπεται  στον Εισαγγελέα (17/12).