ΘΣΝ: Εξιχνιάστηκε ληστεία από το 2019 με τα κλοπιμαία να ανέρχονται στις €880 χιλιάδες

Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει και θέσει σε περιορισμό με δεματικά τον ηλικιωμένο ένοικο διαμερίσματος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο στο οποίο φύλασσε κοσμήματα και χρυσές λίρες

Ήταν τον Οκτώβριο του 2019 όταν οι πέντε δράστες, είχαν εισβάλλει δε διαμέρισμα στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, και δέσμευσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με δεματικά. Στη συνέχεια “ξήλωσαν” το πακτωμένο  χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε €400. 000 μετρητά, καθώς επίσης λίρες και κοσμήματα αξίας €480.000 . Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο μαυρο τζιπ, όπως διακρίνεται στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, και αποχώρησαν . Το χρηματοκιβώτιο είχε εντοπισθεί σε αναζητήσεις παραβιασμένο σε  ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, Θεσσαλονίκης.

Μετά από περίπου δυόμιση χρόνια, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις (19/05) συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός καθώς εξιχνιάστηκε η ληστεία. Ωστόσο αναζητείται τρίτο μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη συνεργοί τους. Στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία. Οι δύο ομολόγησαν την συμμετοχή τους στη ληστεία, περιέγραψαν τις ενέργειές τους, και αποκάλυψαν ότι το επιχειρησιακό όχημα που χρησιμοποίησαν για τη μετάβαση και διαφυγή τους μετά τη ληστεία, ήταν κλεμμένο και αφού το αποσυναρμολόγησαν το πούλησαν ως ανταλλακτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως ενώ οι έρευνες για τους συνεργούς τους συνεχίζονται.