ΘΣΝ: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα αρπαγής αρτοζαχαροπλάστη από τον πρώην συνεταίρο του.

Συνεταιρίστηκαν και η απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία τους, ώθησε τονπρώην συνεταίρο αρτοπαρασκευαστή στη Θεσσαλονίκη, να οργανώσει και να αποπειραθεί αρπαγή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του. Συνελήφθησαν οι δύο δράστες, αναζητείται συνεργός τους.

Εξιχνιάσθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας αρπαγής και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος ιδιοκτήτη αρτοζαχαροπλαστείου και συνελήφθησαν οι δράστες. Πρόκειται για τον 43χρονο πρώην συνεταίρο του αρτοζαχαροπλάστη και τον 36χρονο Αλβανο συνεργό του.
Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη ατόμου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με καταγγελία του 42χρονου αρτοπαρασκευαστή, το Μάρτιο του 2013, συνεταιρίστηκε με τον 43χρονο, σε αρτοζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Ευόσμου, από το οποίο ο συνέταιρός του αποχώρησε το ίδιο έτος, απαιτώντας χρήματα που είχε διαθέσει για την επιχείρηση.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο 42άχρονος αττοπαρασκευαστής, κατάβαλλε τμηματικά στον πρώην συνέταιρό του 21.000 ευρώ. Ωστόσο ο 43χρονος, στα τέλη του περασμένου Μαΐου (2014), απαίτησε το επιπλέον 5.000 ευρώ, ασκόντας πιέσεις με απειλές κατά του 42χρονου και της επιχείρησής του. Σύμφωνα με την καταγγελία, τον Ιανουάριο, ο 36χρονος Αλβανος, μαζί με ένα ακόμη άτομο, μετέβησαν στο γραφείο του 42χρονου αρτοποιού, προφασιζόμενοι χρέος ύψους 5.000 ευρώ του πρώην συνέταιρού του αττοπαρασκευαστή προς τους ίδιους, απαίτησαν την καταβολή απειλώντας τον 42άχρονο.
Την περασμένη Δευτέρα (23/03) στην περιοχή της Πυλαίας, οι επιβαίνοντες οχήματος αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε αυτό, χωρίς όμως να τι επιτύχουν. Ως δράστες της απόπειρας αρπαγής, ταυτοποιήθηκαν ο 43χρονος, με τον 36χρονο Αλβανό. Έπειτα από έρευνα, εντοπίστηκαν (24/03) στις περιοχές Πανοράματος και Σίνδου,οι δύο προσδιορισμένοι δράστες και συνελήφθησαν.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο για τον 46άχρονο για παράβαση Κ.Ο.Κ. για τον Αλβανό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport