ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μεξικάνοι “χρυσοδάκτυλοι” αδειαξαν τσέπες πελατών, μετά από ανάληψη.

Τέσσερις Μεξικάνοι, οι οποιοι συνελήφθησαν από την Ασφάλειας Ηρακλείου, φέρονται ως δράστες κλοπών στην Κρήτη, από πελάτες τραπεζών, οι οποίοι είχαν κάνει αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες και ATM.

Σκληροί και αδίστακτοι, επικίνδυνοι κακοποιοί, σκιαγραφούν οι Αρχές τους τέσσερις Μεξικάνοι, εκ των οποίων οι δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ηρακλείου, για κλοπές σε βάρος πολιτών, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει τραπεζικές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και υποκαταστημάτων μεγάλων χρωματικών πόσων.
Οπως προέκυψε, οι τέσσερις Μεξικανοί φέρονται ότι δρούσαν με οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2014.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, στη δράση τους, αποδίδεται η κλοπή τον περασμένο Αυγούστο σε βάρος 27χρονης σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου Ηρακλείου, από την. οποία απέσπασαν, 24.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως καταγράφεται στο modusoperandi της συμμορίας, ο ένας εκ των τεσσάρων έμπαινε στην τράπεζα, παρακολουθούσε τις συναλλαγές και όταν εντόπιζε μεγάλη συναλλαγή ανάληψης, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα.
Μελη της συμμορίας, με ειδικές αυτοσχέδιες λεπίδες, έσκιζαν τα λάστιχα στα αυτοκίνητα των θυμάτων τους και τα ακολουθούσαν. Την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί αποσπούσαν τα χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών τα οποία είχαν πάρει από το ταμείο Τράπεζας ή ATM.
Σε δύο βίντεο τουλάχιστον ένας από τους Μεξικανούς έχει καταγραφεί να εισέρχονται σε υποκαταστήματα τραπεζών και να ακολουθεί τα θύματα του.
Σε βάρος των Μεξικανων, εκδόθηκε αναγγελία προς την INTERPOL, καθώς εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέρος κυκλώματος με Ευρωπαϊκές διασυνδέσεις που δρούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport