ΘΣΝ: Επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της 24χρονης για χορήγηση κατασταλτικών ουσιών, το αποτέλεσμα της τοξικοϊστολογικής

Το πόρισμα της τοξικολοϊστολογικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της, για χορήγηση ουσιών που έκαμψαν τις αντιστάσεις της, με συνέπεια να υποστεί βιασμό στη σουίτα του ξενοδοχείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Υποβλήθηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα της τοξικοϊστολογικής εξέτασης στο δείγμα που είχε ληφθεί από την 24χρονη ανήμερα την Πρωτοχρονιά (01/01) οπότε κατήγγειλε το βιασμό της, παραμονή της αλλαγής του χρόνου, σε σουίτα ξενοδοχείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το πόρισμα, στο αίμα της 24χρονης εκτός από υψηλό επίπεδο αλκοόλ ανιχνεύτηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσουν σε αναισθησία σε συνδυασμο (που αντενδείκνυται) με κατανάλωση αλκοόλ.

Ερευνα για περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο ενώ ήταν σε εξέλιξη το πάρτι

Υπό διερεύνηση έχει τεθεί και μια ακόμα αναφορά -μεταξύ άλλων – στην κατάθεση 18χρονης, η οποία κλήθηκε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης – σε διερεύνηση της καταγγελίας της 24χρονης- ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι αφίχθη περιπολικό της αστυνομίας εξωτερικά του ξενοδοχείου και η παρουσία του υπηρεσιακού οχήματος προκάλεσε αναστάτωση. Σύμφωνα με την ίδια μάρτυρα, μία άλλη νεαρή φέρεται να φώναξε, «τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;», ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/01) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε στην Αντεισαγγελέα Μαργαρίτα Χρα και με τη σειρά της έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία του συνηγόρου της 24χρονης για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος μαστροπείας, και με βάσει τις αναφορές στην κατάθεση της 18χρονης, καθώς φέρεται να κατέθεσε ότι στο χώρο που διεξαγόταν το πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, είδε κοπέλες που της έδωσαν την εικόνα “συνοδών”.

Η Ποινική Δίωξη που είχε ασκηθεί αρχικά ήταν για την πράξη της συνεύρεσης χωρίς συναίνεση, ένα αδίκημα το οποίο επισύει ποινή κάθειρξης έως δέκα χρόνια για τούς δράστες, ωστόσο με το νέο Ποινικό Κώδικα ο βιασμός μπορεί να επιφέρει στους φυσικούς αυτουργούς, ποινή ισόβιας καταδίκης .

Με την έκταση των αποκαλύψεων που προκύπτουν καθημερινά αναφορικά με την υπόθεση, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας διαβίβασε εντολή προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για «εις βάθος και με πληρότητα έρευνα» καθώς επίσης τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ενδέχεται η Ποινική Δίωξη να αναβαθμιστεί ως προς το κατηγορητήριο, με την ποινική μεταχείριση για τους εμπλεκόμενους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την απόφαση της προφυλάκισης.