ΘΣΝ: Επιχείρησε να διορθώσει εσφαλμένη πορεία στο GPS και προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος με τρεις νεκρους και τη 18άχρονη σε κρίσιμη κατάσταση να παραμένει σε νοσηλεία αναζητά η Τροχαία.

Απο τα στοιχεία του Ανακριτικού της Τροχαίας, προκύπτει οτι τα δύο δίκυκλα είχαν κίνηση στο αριστερό ρεύμα επί της Βασιλέως Γεωργίου όταν ο 67άχρονος Γερμανός τουρίστας οδηγός του οχήματος με συνοδηγό τη σύζυγό του, ενώ είχε κίνηση στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας επιχείρησε να αλλάξει κατεύθυνση, στρίβοντας αιφνιδιαστικά αριστερά προς την 3ης Σεπτεμβρίου, χωρίς φλας, με αποτέλεσμα να κλείσει τις δύο μηχανές, με τους οδηγούς να μην προλάβουν να αντιδράσουν.

Εξετάζεται αναφορά στην Τροχαία σε περιγραφή των συνθηκών του πολύνεκρου δυστυχήματος, σύμφωνα με την οποία, οταν ο οδηγος αντιλήφθηκα τη λαθος πορεια που ακολουθούσε από τις υποδείξεις του gps. Ξαφνικά και χωρίς να ανάψει φλας επιχειρησε αριστερη στροφή προς την 3η Σεπτεμβρίου με τα δίκυκλα να «καρφώνονται» με μεγάλη ταχύτητα στα πλευρικά του αυτοκινήτου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Ο 55άχρονος και ο 28άχρονος γιος του, έχασαν ακαριαία τις ζωές τους ενω πήγαιναν για δουλειά. Ο 22άχρονος Αντώνης οδηγος της έτερης μηχανης εξέπνευσε στο Νοσοκομείο, ενώ η 18άχρονη του Έλενα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Παπανικολάου. Στο Νοσοκομείο παραμένει σε νοσηλεία φρουρούμενος και ο 67άχρονος Γερμανός.