ΘΣΝ: Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο- Καταστροφές στο ΑΠΘ

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και γάντια στα χέρια, οχυρωμένοι στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, απέρριψαν μολώτοφ στους αστυνομικούς και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές

(17/11-22.00) Σε τρεις συλλήψεις και περισσότερες από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη, για τα επεισόδια που προηγήθηκαν. Η ένταση εκτονώθηκε, με το προσωπικό καθαριότητας να απομακρύνει τα σκουπίδια και τους καμένους κάδους από την οδό Εγνατία.

Επεισόδια προκάλεσαν (17/11-21.10) ταραξίες από την πορεία των αντιεξουσιαστών, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όταν επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Με εκτεταμένους βανδαλισμούς οι αντιεξουσιαστές, με ορμητήριο τους εσωτερικούς χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής , προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου, καθώς έσπασαν μάρμαρα, έστησαν οδοφράγματα στην οδό Εγνατία και στους χώρους του ΑΠΘ και πραγματοποίησαν επιθέσεις με μολώτοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού επιχειρούσε σε κατάσβεση των εστιών φωτιάς που είχαν ανάψει οι κουκουλοφόροι.

Νωρίτερα και πριν ξεκινήσουν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολώτοφ στους αστυνομικούς στην οδό Αγίου Δημητρίου και έκαψαν με ρίψη μολώτοφ ολοσχερώς δίκυκλη επιχειρησιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ.