ΘΣΝ: Ενόψει της διαδικασίας αναγνώρισης των “12” κατηγορουμένων από του δύο φίλους του Άλκη Καμπανού

Με την ολοκλήρωση των απόλογιών και των δώδεκα κατηγορουμένων ως μέλη στο μεικτό τάγμα εφόδου στην αιματηρή επίθεση και δολοφονία του Άλκη Καμπανού, θα ακολουθήσει η διαδικασία αναγνώρισης, με άιτημα της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης η οποία χειρίζεται την υπόθεση

Επίσπευση της διαδικασίας για την ολοκλήρωση και τυποβολή της ιατροδικαστικής έκθεσης καθώς και τα εργαστηριακά αποτελέσματα στις ανάλυσης DNA των δραστών, ζήτησε η 7η τακτική Ανακρίτρια Θεσσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης στην παρέα των πέντε οπαδών του “Άρη” και δολοφονία του Άλκη Καμπανού (01/02).

Σύμφωνα με δήλωση του Θεόδωρου Σιμόπουλου, νομικού συμπαραστάτη του 23χρονου Αλβανού Carciu Afksendos, πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση, αύριο (18/02) αναμένεται η διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων, ως προς το ρόλο και τη θέση του καθενός στο χώρο της Θ.Γαζή στην περοχή του Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου όταν σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση στην πενταμελή παρέα και είχε συνέπεια της δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια.

«Η θέση του είναι κρυστάλλινη. Βρισκόταν στον χώρο αλλά δεν είδε εμπλοκή στον πυρήνα του επεισοδίου», δήλωσε ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι ο Αλβανός εντολέας του παραμένει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών ως έχει ορίσει το φυλακιστήριο που έχει εκδοθεί στα στοιχεία του. Ερωτηθείσης σχετικά με τον «μεγάλο» στον οποίο έκανε αναφορά ο Αλβανός εντολέας του Carciu Afksendos, , ο νομικός του συμπαραστάτης επισήμανε, ότι «είναι το πρόσωπο που μετά τη λήξη του επεισοδίου τον μετέφερε στο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει στην περιοχή της Τούμπας. Είναι στο χέρι της ανακρίτριας αν θα κληθεί να καταθέσει» .