Από την έναρξη λειτουργίας του, στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λειτουργούσε κατάληψη αντιεξουσιαστών ως “Στέκι Βιολογικό”
Επιχείρηση εκκένωσης στο ΑΠΘ πραγματοποιησε η ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής (31/12-06.00) παρουσία Δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνες μαζί με σκύλους ανιχνευτές στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου επι 34χρονια λειτουργούσε από αντιεξουσιαστές η κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό”.
Το πανεπιστημιακό κτίριο εμφανίζει εικόνα καταστροφής. Σπασμένοι τοίχοι, πόρτες και τζάμια, κατεβασμένα φωτιστικά και ρημαγμένο πάτωμα. Στο «Στέκι του Βιολογικου», κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, μεταξύ άλλων.
Βιντεοληπτικό υλικό διένειμε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στο οποίο έχει καταγραφεί η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό, εξέφρασε τις ευχαριστίες για το τέλος μιας αυθαιρεσίας, σε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό.
«Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο», ανέφερε ο Πρύτανης του ΑΠΘ προς τον Πρωθυπουργό και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».
«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», πρόσθεσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ .