ΘΣΝ: Εισέβαλε σε καφετέρια, πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του και προχώρησε σε αυτοχειρία

Εισέβαλλε με όπλο σε καφετέρια που διατηρεί η πρώην σύντροφός του, την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την βαρύτητα καθώς πιο ελαφρά την μια κόρη της και προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας με το ίδιο κυνηγετικό όπλο

Το βράδυ της Τετάρτης (02/03) σύμφωνα με τις αναφορές όσων βρέθηκαν αυτόπτες στη σκηνή εγκλήματος, ο 42χρονος δράστης και μετέπειτα αυτόχειρας, εισέβαλε σε καφετέρια- ουζερί στην οδό Παπάφη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης που βρισκόταν η πρώην σύντροφός του Βίκυ Μ. με τις δύο κόρες της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με τα σκάγια να την τραυματίζουν βαρύτατα στην κοιλιά.

Στην αναστάτωση που επικράτησε και πριν προλάβουν να ανταποκριθούν οι παρευρισκόμενοι, ενήργησε αυτοχειρία σε βάρος του. Από τα σκάγια έχει τραυματιστεί ελαφρά και η ανήλικη κόρη της 39χρονης γυναίκας.

Ο 42χρονος δράστης, Λεοντής Βορριάς πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, κάτοικος Χίου, ταξίδευε συχνά στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε υπέρμαχος ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ συμμετείχε ενεργά στα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών. Ο 42χρονος είχε προσαχθεί από την παραλια στη θέση Απελής στα Τζαμάικα της Λέσβου (03/03 2019) στη Λέσβο, μεταξύ 36 ατόμων, σε επεισόδια κατά την αναστήλωση μεταλλικού σταυρού τον οποίο είχαν βανδαλίσει άγνωστοι.

Στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τη γυναίκα η οποία εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.