ΘΣΝ: Διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο ταυτοποιημένος ως δράστης κακοποίησης της γάτας

Με ακαδημαϊκή καριέρα στο ΑΠΘ, ο φερόμενος από προανακριτικό υλικό ως δράστης της κακοποίησης γάτας, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε και του επιβλήθηκαν όσα προβλέπει ο Νόμος

Διδάκτωρ στο ΑΠΘ την περασμένη χρονιά και ανανέωση για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο, με σπουδές στο ΑΠΘ αλλά σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο 39χρονος ο οποίος τραυτοποιήθηκε ως δράστης της κακοποίησης αδέσποτης γάτας την περασμένο Αύγουστο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Όπως προβλέπει ο νόμος έχει παραπεπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και του έχει επιβληθεί πρόστιμο €30.000 για θανάτωση ζώου. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες, και δηλώνει εν αναμονή των δικονομικών εξελίξεων σε ότι τον αφορά.

«Περιμένω να με ενημερώσουν οι αστυνομικοί. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν ολοκληρωθούν τα βήματα της διαδικασίας δεν είναι δυνατό να τοποθετηθώ. Όλα πρέπει να γίνουν με τον αρμόδιο τρόπο και να αποσαφηνιστούν. Μόνο αν τα πράγματα είναι σαφή θα τοποθετηθώ. Θα επιθυμούσα όλοι να δείξουν την ανάλογη εγκράτεια μέχρι να γίνουν οι διευκρινήσεις για το ζήτημα», δήλωσε ο 39χρονος.

Ενώ επιμένει ότι δεν είναι αυτός ο οποίος έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό. «Σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκομαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορεί να λεχθεί και τι όχι. Θα μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνοι θα μεταφέρουν αυτά που πρέπει να μεταφερθούν. Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Δεν θέλω να γίνει κάτι άστοχο έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε αυτό το περιστατικό», καταλήγει .