Κερατσίνι: Καταδίωξη Ρομά με οριακές ταχύτητες στους δρόμους της Δυτικής Αττικής σε όχημα διαφυγής μετά από διάρρηξη

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής καταδίωκαν ύποπτο όχημα με επιβαίνοντες δύο Ρομά δράστες κλοπής οχήματος από την περιοχή του Κερατσινίου

Οι Ρομά δράστες ηλικίας 15χρόνων και 21ετών, παραβίαζαν διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, και στο ύψος του Ασπροπύργου, κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο Ρομά είχε δοθεί σε αναζητήσεις, καθώς περίοικοι στην οδό Αγίας Βαρβάρας στο Κερατσίνι, εντόπισαν την παραβίασης του Hyundai Accent, κι ενημέρωσαν την Άμεση Δράση δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Από αναζητήσεις το κλεμμένο όχημα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε στη γέφυρα Σκαραμαγκά στο ύψος του Χαϊδαρίου με τον 21χρονο Ρομά οδηγό να αποφεύγει τη στάση σε σήμα για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.
Τα πλήρωμα της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το κλεμμένο Hyundai, σε ερημική περιοχή του Ασπροπύργου και από έρευνα στο χώρο, εντός περιφραγμένου οικοπέδου, μέσα στη πυκνή βλάστηση εντόπισαν κρυμμένους τους δύο Ρομά τους οποίους συνέλλαβαν.

Σε έλεγχο στην κατοχή του 21χρονου οδηγού κατασχέθηκαν τρία κλειδιά πασπαρτού που ξεκλείδωναν αυτοκίνητα για οχήματα την ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο όχημα. Με την ποινική δικογραφία σε βάρος τους οι δύο Ρομά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.