ΘΣΝ: Διάταξη για Πακιστανούς δράστες βιασμού 17άχρονου ομοεθνή τους

Διάταξη δημοσιοποίησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στα στοιχεία δύο Πακιστανών, κατηγορούμενοι για απαγωγή, κακοποίηση και βιασμό 17άχρονου ομοεθνή τους.

Για τον μεν 24χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού, εκβίασης από κοινού και βιασμού. Για τον δε 28χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής από κοινού, της εκβίασης από κοινού και της άμεσης συνέργειας σε βιασμό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Πρόκειται για τους: (επ) HEDAR (ον) MUHAMMAD ARSLAN του MUHAMMAD ANWAR και της NASEEM BIBI, γεν. 01-01-1995, στο Πακιστάν.

και για τον (επ) WAHAB (ον) ABDUL του SATTAR ABDUL και της MTEEN BIBI, γεν 01-01-1991, στο Πακιστάν

Σύμφωνα με την καταγγελία του 17άχρονου από το Πακιστάν οι δύο ομοεθνείς του, κατάφεραν να παρασύρουν τον ανήλικο σε κατάστημα ενδυμάτων όπου εργαζόταν ο ένας από τους δράστες, τον απήγαγαν, τον βίασαν βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους και ζητούσαν λύτρα €10.000 από συγγενείς του για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όσο περίμεναν για τα λύτρα, τον βιντεοσκοπούσε ο28άχρονος και ο 24άχρονος, ασέλγησε σε βάρος του. Τον κράτησαν όμηρο για ένα 24άωρο και τον απελευθέρωσαν, όταν παρέλαβαν από συγγενικό του πρόσωπο, €200. Στη συνέχεια ο ανήλικος Πακιστανός, κατήγγειλε την σεξουαλική βία σε βάρος τους στην Αστυνομία, οι δράστες συνελήφθησαν, και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο με τα βίντεο που είχαν καταγράψει.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 14-05-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388458. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.