ΘΣΝ: Διασώστες κλήθηκαν να συνδράμουν σε αλλοδαπή και τους επιτέθηκαν λαθρομετανάστης από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία

Διασώστες δέχθηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία ενώ είχαν κληθεί να παραλάβουν αλλοδαπή γυναίκα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Παλαιολόγου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη σε οικία των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για να παραλάβει γυναίκα ηλικίας 40-45 ετών. Σε διέγερση η γυναίκα άρχισε να ωρύεται στην μητρική της γλώσσα και σε αιφνιδιαστικά εμφανίστηκαν έξι αλλοδαποί από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία κι επιτέθηκαν ενώ γρονθοκοπούσαν με φονική μανία τους διασώστες!

“Οι άνθρωποι αυτοί ήταν παλιά στα hotspot, όταν μας καλούσαν εκεί, δεν ξέραμε ποιος είναι και πως θα σε αντιμετωπίσει και λαμβάναμε τα μέτρα μας. Τώρα είναι παντού μέσα στον αστικό ιστό και δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι μέσα και ποιοι απέξω. Έχουμε αντιμετώπίσει τέτοιες καταστάσεις πολλές φορές, ερχόμενοι αντιμέτωποι ακόμη και φονικά όργανα”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι διασώστες μπήκαν για να καλυφθούν στο ασθενοφόρο και κάλεσαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις για να απεγκλωβίσουν τους διασώστες οι οποίοι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά, κακώσεις στο κεφάλι και τα άκρα. Συνελήφθησαν οι 5 από τους 6 αλλοδαπούς.

Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση ενώ όπως το επεισόδιο που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ συνδράμουν σε περιστατικά με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες,  έχουν υποστεί και εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας -της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ

* φώτο αρχείου