Αιτωλοακαρνανία: Το ιστιοπλοϊκό απο Καραιβική “σταμάτησε” με 1τ κοκαΐνη

Μετέφεραν την κοκαίνη από τον Άγιο Βικέντιο στην Αιτωλοακαρνανία με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής

Με βαρύ ποινικό μητρώο και “παρελθόν” για τις ελληνικές Αρχές οι οχτώ Αλβανοί και Μαροκινος που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου και 181 κιλών κοκαίνης. Συλληφθέντες και καταζητούμενοι ειναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνική οργάνωση και δραστηριότητα συστηματικά στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαίνης από τον Άγιο Βικέντιο Καραιβικής.

Αρχικά το ιστιοπλοϊκό φόρτωνε στη χώρα παραγωγής και στη συνέχεια κατέπλεε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ως πρώτη χώρα υποδοχής”. Απέκρυπταν τα ναρκωτικά σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι να ολοκληρωθεί η “παράδοση” εκτός από την εγχώρια αγορά, σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Κατασχέθηκαν πιστόλια και καλάσνικοφ

Εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες  αναζητούνται 28άχρονος Έλληνα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Ισπανία και Αλβανία.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνεργάστηκαν τα η Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, και της ΕΛ.ΑΣ με συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).