ΘΣΝ: “Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός της 24χρονης στη σουίτα 602”, αποφάνθηκε η κύρια ανάκριση

Χωρίς να στοιχειοθετείται η κατηγορια ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη σουίτα του ξενοδοχείου ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αποφαίνεται το πέρας της ανάκρισης και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα

Μετά από σαράντα και πλέον ημέρες, η κύρια ανάκριση περαιώθηκε από την Έ Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Η Ανακρίτρια διαβίβασε τη δικογραφία στον Εισαγγελέα προκειμένου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να προχωρήσει σε πρόταση, προκειμένου να αποφασιστεί η νομική εξέλιξη για την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης ελήφθησαν υπόψιν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης χωρίς ευρήματα και οι δύο καταθέσεις υπαλλήλου βαρδιας στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και υπαλλήλου Security, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι είδαν την 24χρονη να επιστρέφει μονη της στο πάρτυ της σουίτας σε όροφο του ξενοδοχείου.

Ανάμεσά σε όσους κατέθεσαν προκειμένου η ανακρίτρια να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα, η καταγγέλλουσα, ο βασικός κατηγορούμενος, και οι φίλοι του από την Αθήνα, υπάλληλοι του ξενοδοχείου. Καταθέσεις εισέφεραν στην ανάκριση ο καθηγητής Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο οποίος είχε οριστεί ως επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που ολοκλήρωσε τις αναλύσεις και συνέταξε το πόρισμα που διαβίβασε στην Έ Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, για περαιτέρω διευκρινίσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Από την πολιτική αγωγή ο νομικός συμπαραστάτης της 24χρονης προετοιμάζει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με ερωτήματα για παραβάσεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για την υπόθεση. Η καταγγέλλουσα στην υπόθεση, ισχυρίζεται ότι με κάποιο τρόπο ναρκώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχασε τις αισθήσεις της και με το νομικό της συμπαραστάτη προτίθεται να ζητήσει εκ νέου ταυτοποίηση και επανέλεγχο του δείγματος και εκ νέου έρευνα για ουσίες με λήψη DNA και τρίχας.

Δε στοιχειοθετήθηκε ομαδικός βιασμός

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο πεντάστερο ξενοδοχείο στη σουίτα 602, διεξάγεται πάρτυ με τη συμμετοχή της «παρέας των Αθηναίων» που είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την αλλαγή του χρόνου. Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς (01/01-04.00) από κάμερα στη ρεσεψιόν, διακρίνεται η 24χρονη καταγγέλλουσα να βγαίνει μαζί με τη 17χρονη φίλη της από την κεντρική είσοδο για να αποχωρήσουν. Ωστόσο στη συνέχεια, η 24χρονη αποφάσισε να επιστρέψει και έκανε κράτηση στη ρεσεψιόν στο δωμάτιο 510 του ξενοδοχείου. Καθώς δε μπόρεσε να ανοίξει την πόρτα με τη μαγνητική κάρτα  ανέβηκε στον όροφο Security ο οποίος την είδε να μπαίνει στη σουίτα 401 όπου ήταν σε εξέλιξη πάρτυ.

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους (01/01) στις 15.00 και στις 23.00, σε δύο καταθέσεις που έδωσε η 24χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, κατήγγειλε το βιασμό της. Στις καταθέσεις τους οι δύο υπάλληλοι του ξενοδοχείου, παρέθεσαν ωστόσο εντελώς διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα όπως τα ανέφερε η 24χρονη καταγγέλλουσα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο πεντάστερο ξενοδοχείο.

Με το πέρασας της κύριας ανάκρισης, ο κατηγορούμενος είναι ένας, και δεν προέκυψαν στοιχεία για ομαδικό βιασμό τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα του πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σε παράλληλη έρευνα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης εξετάζει τη λειτουργία σε κυκλώματα συνοδών και γνωστοί ατζέντηδες, με επικάλυψη τις δημόσιες σχέσεις με πρόσωπα από το χώρο της σόουμπιζ διοργανώνουν πάρτυ πολυτελείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.