ΘΣΝ: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα 101 κιλα κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως οι οχτώ συλληφθέντες κατηγορούμενοι για 101κιλα κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς να τους επιβληθεί περιοριστικός όρος, αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι οχτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση εμπορίας 101 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στους κατηγορούμενους δεν επιβλήθηκαβ κανένας περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους νομικούς συμπαραστάτες τους.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της φρουτεμπορικής και τρεις εργαζόμενοι εταιρείας καθς επίσης και ο οδηγός του φορτηγού, και τρεις εκτελωνιστές, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Στη δικονομική διαδικασία με τις απολογίες, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (08/03) και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα (09/03) κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορουμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα που τους αποδίδεται.

Προηγήθηκε συντονισμένη επιχείρησης του Λιμενικούς Σώματος, σε συνεργασία με το Τελωνείο Θεσσαλονίκης, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Αστυνομία κατά την οποία κατασχέθηκε  κοκαΐνη συνολικού βάρους 100.730 kg, η συνολική αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου €4 εκατομμύρια.