ΘΣΝ: Ανήλικος σημάδεψε Αστυνομικούς με πιστόλι- Με την παρέα του ήθελε να ληστεψει περαστικούς για να ανεβάσουν βίντεο στα Social Media

Ο ανήλικος στην παρουσία πληρώματος της ΕΛ.ΑΣ, έστρεψε πιστόλι, κατά αστυνομικών που επέβαιναν σε υπηρησιακό όχημα όταν έκαναν σήμα στην παρέα του για έλεγχο

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ του Σαββάτου (27/11-22.00) δέχτηκε κλήση από πολίτες για ομάδα ανήλικων που επιχείρησε ληστεία σε βάρος τους, στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στην άφιξη πληρώματος της Ασφάλειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, 15χρονος στήθηκε μπροστά από το συμβατικό όχημα της Ασφάλειας, με πιστόλι που κρατούσε στόχευε το πλήρωμα ενω προσποιήθηκε ότι όπλισε το όπλο, με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το όχημα και ζήτησαν από το 15χρονο να παραδοθεί μαζί με την παρέα του, με τους νεαρούς να αποχωρούν τρέχοντας από το σημείο. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ανήλικους και συνέλαβαν τον έναν από την παρέα, ωστόσο ο δράστης με το πιστόλι αποχώρησε τρέχοντας.

Ο νεαρος συλληφθείς, κατα την εξακρίβωση των στοιχείων του, στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως ταυτοποιήθηκε σε 15χρονο, και ανέφερε τα ονόματα των υπολοίπων ανηλίκων της παρέας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς των υπόλοιπων ανηλίκων και μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας, ανάμεσά τους και ο νεαρός με το πιστόλι, το οποίο όπως αποδείχτηκε, ήταν ρέπλικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι πέντε συλληφθέντες, είναι ηλικίας 15 ετών, και στις απολογίες τους ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι επιχειρησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βιντεοληπτικό υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.