Αρχαιολογικό Μουσείο: Καρότσι με νήπιο εντόπισε περίοικος και ενημέρωσε τη φύλακας- Αναζητούν τους γεννήτορές του

Στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, επί της Πατησίων, η φύλακας του χώρου ενημέρωσε για ένα καρότσι μέσα στο οποίο υπήρχε εγκαταλελειμμένο νήπιο

Το απόγευμα της Κυριακής (28/11) έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, γυναίκα κάτοικος της περιοχής η όποια είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, εντόπισε στον προαύλιο χώρο, καρότσι, μέσα στο οποίο υπήρχε βρέφος με αφρικανικά χαρακτηριστικά, ηλικίας περίπου δύο ετών, και ειδοποίησε τις την Αρχαιοφύλακα. «Ενημερώθηκα ότι η κ. Μαρία το εντόπισε, που είναι κάτοικος της περιοχής. Εμείς οι εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου την γνωρίζουμε χρόνια γιατί βγαίνει με τα σκυλιά της. Βρήκε πίσω στους θάμνους στην πρασιά το καρότσι στις 9 το πρωί. Δεν πρέπει να ήταν πολύ ώρα εκεί γιατί ήταν ζεστό».

Η φύλακας του μουσείου διαπίστωσε ότι το μωρό φέρει αφρικανικά χαρακτηριστικά, ήταν περιποιημένο, σκεπασμένο με κουβέρτα, και δίπλα του είχε καθαρά ρούχα. Με εντολή του Εισαγγελέα το βρέφος μεταφέρθηκε  σε προστατευτική φύλαξη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με αναφορές φέρεται άνδρας να εγκατέλειψε στο σημείο το καρότσι με το νήπιο με αφρικανικά χαρακτηριστικά, ο οποίος φορούσε κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες.

Προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων καθώς αναζητά τους γεννήτορες του βρέφους και τους λόγους που το εγκατέλειψαν στο χώρο που εντοπίσθηκε.