ΘΣΝ: Αναζητήσεις για δύο επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες από το Μεταγωγών

Σε εξέλιξη αναζητήσεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δυο Αλβανών, δραπέτες από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν.

image

Δύο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς- 42ετων και 33χρονων-, δραπέτες από τα ξημερώματα  (17/05) από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, προκειμένου τα επόμενα 24άωρα να μεταχθούν σε άλλες φυλακές της χώρας.
που δραπέτευσαν τα ξημερώματα από κελί της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν. Ο 42άχρονος Αλβανός, εκτίει ποινή ισόβιων (και επιπλέον πολυετή κάθειρξη) επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας, Σερρών. Είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουάριο (2009), ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με δύο Αστυνομικούς, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 50άχρονου ομοεθνή του, ενω εργαζόταν σε βενζινάδικο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη συμπλοκή με τους Αστυνομικούς, ο 42άχρονος πυροβόλησε σε βάρος τους, ένας εκ των Αστυνομικών τραυματίστηκε ελαφρά χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.
Στο βαρυ κατηγορητηριο για πράξεις που του αποδίδονται περιλαμβάνονται δυο απαγωγές -το 1998 με θύμα 16άχρονη, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, και σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα σε βάρος του επιχειρηματία Γ. Αϊβάζογλου, στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Για την απαγωγή του επιχειρηματία καταδικάστηκε μαζί με συνεργό του, πράξη κατα την οποία ουδέποτε παραδέχθηκε τη συμμετοχή του.
Ο επίσης 33άχρονος Αλβανος δραπέτης επρόκειτο να μεταφερθει, στις φυλακές Δομοκού, καθως εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ναρκωτικών.
Η απόδρασή τους διαπιστώθηκε κατα την καταμέτρηση στο άνοιγμα των κελιών ενώ οι ακριβείς συνθήκες, ερευνώνται.
Από τα έως τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι δραπέτευσαν από παράθυρο του κελιού στο οποίο ήταν κρατούμενοι, αφού πριόνισαν τα κάγκελα του κελιού τους.
Εκτεταμενες αναζητήσεις διεξάγονται και στην Αττική για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων όπως χαρακτηριζονται οι Αλβανοί δραπέτες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και δόθηκε εντολή για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δύο Αλβανών για απόδραση αλλά και σε βάρος των Αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη τους, με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου.