Θήβα: “Από που απορρέει αυτή η ασυλία; Ποιοι δεν αφήνουν τον απλό Αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του;”

Μια καταγγελία την οποία μας διαβιβασε πολίτης- αναγνώστης του nantiareport.gr -η οποία επιβεβαιώνεται- και εγήρει ερωτήματα για τους Αστυνομικούς χειρισμούς που ακολούθησαν προσαγωγής Ρομά στο ΑΤ Θήβας..

Η καταγγελία όπως έχει κοινοπηθεί στο nantiareport.gr 

“Απογευματινές ώρες της 01/02/2017 και περί ώρα 16.30-17.00 με τηλεφωνική μου καταγγελίας, αστυνομικοί της δι.ας έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο χωρις πινακίδες, που είχε σταθμευμένο στην πλατεία της θήβας και δεν μας επέτρεπε να κυκλοφορήσουμε ενω ο οδηγός ήταν στη θέση του. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται φύλαρχος των γύφτων της θήβας- και είναι γνωστό τοις πάσι ότι κάνει το εμπόριο στη θήβα και δε σταματάει ποτέ σε σήμα- και αντέδρασε στον έλεγχο αναφέροντας γνωριμίες (“ξερετε ποιος είμαι εγώ”, “θα σας στείλω”.. κτλ) και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για το Α.Τ. Θηβών.

Το επόμενο πρωί – Πέμπτη 02/02 2017- ο Ρομά με το ίδιο  αυτοκίνητο κυκλοφορούσε ξανά στη Θήβα χωρίς πινακίδες, χαιρετώντας επιδεικτικά τους αστυνομικους σε μπλόκο στο κέντρο της πόλης.

Από που απορρέει αυτή η ασυλία? ποιοι δεν αφήνουν τον απλό αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του? Γιατί εγώ είμαι ποινικά υπόλογος για τα ίδια αδικήματα και αυτός έχει τέτοια ανοχή και ελευθερία χωρίς ποινικές συνέπειες? Τι θα πει Ρομά? Οι γύφτοι στη Θήβα έχουν δημιουργήσει γκετο στην έξοδο της πόλης, αστυνομία δεν πλησιάζει, εμείς φοβούμαστε να περάσουμε σουρουπο από κει.. Αυτή είναι η ευνομούμενη πολιτεία? Για ποιους πολίτες? Εμείς τι πολίτες είμαστε και όταν θέλουμε την αστυνομία να μας προστατέψει πώς, όταν λειτουργούν τέτοιες “πιέσεις”.

Αυτά να δει ο Τόσκας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας και να αφήσου τις δηλώσεις και τις βενγκερες…

Ένας πολίτης της Θηβας.

Υγ. Παράκληση να το δημοσιευσετε και να το κάνετε ρεπορτάζ για να δείτε την κατάσταση “

Συμφωνα με ρεπορταζ του nantiareport.gr  στο ΑΤ Θήβας, όντως προσήχθη Ρομά (01/02) παρέμεινε περίπου δύο ώρες και αφού έγινε εξακρίβωση στοιχείων και δεν προέκυψε οτιδήποτε σε βάρος του αποχώρησε. Νωρίτερα την ιδια ημέρα, το αυτοκίνητο του Ρομά, ακολουθούσε η ΟΠΚΕ Χαλκίδας χωρίς να καταφέρει να το σταματήσει για έλεγχο. Το όχημα παρέμεινε ως κατασχεμένο, στην Υπηρεσία του ΑΤ Θηβας, όπου είχε μεταφερθεί από την Express Service, καθως δεν είχε εκτελωνιστεί, δεν έφερε στα στοιχεία του άδεια κυκλοφορίας και δεν φέρει πινακίδες ενω ειχε καταγραφεί σε αλλες περιπτώσεις ελέγχων να μη σταματάει σε σήμα Αστυνομικών.

Ωστόσο αν και επιβεβαιώνεται ότι το επόμενο πρωί – Πέμπτη 02/02 2017- ο Ρομά παρέλαβε το όχημα από την Αστυνομική Υπηρεσία και αποχώρησε, δε διευκρινίζεται πάρα τις επίμονος ερωτήσεις μας σε Υπηρεσιακό παράγοντα πώς ο εν λόγω Ρομα -με τη βεβαίωση των σχετικων παραβασεων- παρέλαβε το όχημά του και συνέχισε να κινείται στο οδικό δίκτυο.