Η “θεία” Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Διοικητής Ασφαλείας “όπλο” εκβιασμού για τον 44άχρονο έμπορο

Την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ιωάννη Αγγελή, τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκο Ποιμενίδη, Δικαστικούς, το Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και Αξιωματικούς της Αστυνομίας από το Τμήμα Όπλων, ανέφερε ο 44άχρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων στον Πειραιά, για να εκβιάζει πελάτη του κι έναντι “αντιτίμου”… θα τον “καθάριζε” από τυχόν εμπλοκή του σε παράνομη κατοχή οπλισμού.

Το Νοέμβριο του 2016, ο 44άχρονος έμπορος όπλων, είχε συνάντηση με τον υπάλληλο ασφαλείας σε οικία γνωστού μεγαλοκαναλάρχη, με τον ίδιο, μέλος του σκοπευτικού συλλόγου του. Του είχε δώσει δύο σκοπευτικά όπλα προκειμένου να τα συντηρήσει ή να τα πουλήσει. Σε εκεινη τη συνάντηση φέρεται να  του “ανέφερε” οτι ένα από τα όπλα που του είχε δώσει για παραδώσει, βρέθηκε στην κατοχή Αστυνομικού- οπλουργού της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 25 Νοεμβρίου 2016 για κατοχή παράνομων όπλων, και ενδεχομένως θα κατηγορηθεί και ο κάτοχος του όπλου, ενώ του έδειξε και τα σχετικά δημοσιογραφικά δημοσιεύματα.

Ως “δύο αδελφών παιδιά” παρουσίαζε ο 44άχρονος έμπορος όπλων, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στις συνομιλίες του, με την προσφώνηση «Θεία Σμαράγδα» ως συγγενή της 43άχρονης συντρόφου του.

Ο έμπορος όπλων παρέθεσε ένα “σενάριο προσωπικής έμπνευσης” ότι ο οπλουργός είχε δώσει #€160.000 σε Δικαστικού και Αστυνομικούς για να «καθαρίσει» και ότι για να μην κατηγορηθεί έπρεπε να καταβάλλει #€34.000 καθώς επιπλέον #€67.000 για Δικαστικούς και Αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει 10 χρόνια φυλακή. Τελικά συμφώνησαν στο ποσό των #€25.000, σε «δόσεις» των #€5.000.

Το θύμα κατήγγειλε τον εκβιασμό στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και με προσημειωση στο ποσό της πρώτης δόσης, συνελήφθη ο έμπορος όπλων και η 43άχρονη σύντροφός του σε λογαριασμό της οποίας είχε καταβληθεί μέρος του ποσού.

«Όταν ανοίγουν πόλεμο δύο πλευρές, ανοίγουν δύο τάφοι» απειλούσε το θύμα.

Με απειλές κατά των μελών της οικογένειάς του υπαλλήλου ασφαλείας, δηλώνοντας ότι γνωρίζουν διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας τους προκειμένου να τον “εντοπισουν” γαι να εκτελέσουν «συμβόλαιο».

Απο έρευνα στην οικία του 44άχρονου κατασχέθηκαν: Τρία περίστροφα, 490  φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες πιστολιών, πλήθος τμημάτων όπλων, μία σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας ασύρματος, μία συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου, τέσσερα μαχαίρια,  3.850 ευρώ.

Στο σπίτι της συντρόφου του, κατασχέθηκαν, 30.000 ευρώ, 175 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ γεμιστήρες πιστολιών, ένας ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.