Το εργαστήριο του θανάτου για το ναρκωτικό των μαχητών του ISIS (video)

Στην περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρασκεύαζαν τα επικίνδυνα χάπια CAPTAGON, το ναρκωτικό του ISIS. Μία πλήρης μονάδα, σε πλήρη λειτουργία.

Οι πληροφορίες έφτασαν στο ΣΔΟΕ από τη Δίωξη Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλβανοί πολίτες παρασκεύαζαν τα λεγόμενα χάπια των τζιχαντιστών.

635.000 χάπια παρασκευάστηκαν μέσα σε 10 ημέρες. Και υπήρχαν οι πρώτες ύλες για τουλάχιστον ακόμη μία παρτίδα. Κάθε χάπι στη μαύρη αγορά κοστίζει 20 ευρώ, όλο το φορτίο 10 εκατομμύρια.

Τα χάπια μεταφέρονταν με το φορτηγό, μέσα σε αριστοτεχνικά φτιαγμένες κρύπτες. Θα κατέληγαν στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, με πρώτο σταθμό, την Τουρκία.

Αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ από τη μονοκατοικία όπου η εγκληματική οργάνωση είχε στήσει το εργαστήριο και παρασκεύαζε τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών.

Το φορτίο ήταν έτοιμο να φύγει.

Σε αποθήκη στο Κορωπί είχαν κρύψει το υπερσύγχρονο ταχύπλοο 12,5 μέτρων. Είχε επιπλέον δεξαμενή καυσίμων και δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία ώστε να αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι και 70 μιλίων την ώρα, προκειμένου να περάσουν αυτά τα χάπια στα παράλια της Τουρκίας.

__________

* ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου, Γιώργος Γεραφέντης