Θέρμα Εφταλους, Λέσβος: Δύο Αφρικανοί θετικοί στον κορωνοϊό- Σε υποχρεωτικό περιορισμό μαζί με άλλους 49 νεοαφιχθέντες

Στο χώρο που έχει οριοθετηθεί για τον περιορισμό λαθρομεταναστών στη θέση Θέρμα Εφταλους Λέσβου

Update: Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 25 κάτοικοι της Λέσβου καθώς και δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ύστερα από επαφή με δύο Αμερικανούς λαθρομετανάστες επιβεβαιωμένα κρούσματα νεοεισαχθέντες στο νησί.

Θετικά κρούσματα κορονωϊού σε δύο Αφρικανούς προερχόμενοι από Τουρκία, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο (09/05) “βγήκαν” μαζί με άλλους 49 λαθρομετανάστες, στην περιοχή του Σκαλοχωρίου. Οι νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες- σύμφωνα με δημοσίευμα στα “Νέα Λέσβου” (12/05) -στο πλαίσιο  μέτρων που έχουν ληφθεί σε προστασία του πληθυσμού και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, τέθηκαν σε υποχρεωτικό περιορισμό, 14ημερών, στην πρόχειρη υγειονομική χωροθετημένη δομή, μεταξύ Συκαμιάς και Εφταλούς .

Τα δύο κρούσματα στους Αφρικανούς, διαχειρίζονται οι υγειονομικοί που απασχολούνται στη δομή με οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ όπως σημειώνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη η ιχνηλάτησης, καθώς οι νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες, μέχρι να προωθηθούν στη Συκαμιά έχουν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα.