«Θέλουμε και χρειαζόμαστε πιστεύω τους Εποχικούς Πυροσβέστες- Από την Πολιτική ηγεσία να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις γι’ αυτούς»

Η συνδρομή όλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, ειδικά σε περιόδους με τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό να είναι εξαιρετικά αυξημένες, περιλαμβάνει Πυροσβέστες, Συμβασιούχους και Εποχικούς όπως σημειώνει Αξιωματικός του ΠΣ

Ο Διοικητής της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων ( Ε.ΜΟ.Δ.Ε. ), Αντιπύραρχος Ιωάννης Κολοβός, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με αναφορά στο επάγγελμα του Πυροσβέστη.
Σε ερώτηση, αναφέρθηκε και στους Εποχικούς Πυροσβέστες, «Βεβαίως τους θέλουμε και αυτούς και ακόμα περισσότερους. Για εμάς είναι μεγάλη βοήθεια και πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει η κλιματική αλλαγή και βλέπετε πως δεν είναι μόνο οι φωτιές, είναι οι πλημμύρες, είναι τα χιόνια οι προκλήσεις είναι διαρκείς και όλο το χρόνο. Σαφώς και τους χρειαζόμαστε και πιστεύω, ευελπιστώ πως θα ακουστούμε και στη Πολιτική ηγεσία ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις γι’ αυτούς»

Σε ανάρτησή τους το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σημειώνει σχετικά, «η δήλωση του Διοικητή των Δασοκομάντο αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς πρόκειται για έναν Αξιωματικό που μετράει 25 έτη στη δασοπυρόσβεση της χώρας.

Παντού βλέπουμε την παραδοχή όλων όσων γνωρίζουν από επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος πως οι Εποχικοί Πυροσβέστες πρέπει άμεσα να απορροφηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς οι ανάγκες πλέον με την κλιματική κρίση δεν είναι εποχικές.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία κωφεύει αγνοώντας όλους τους έμπειρους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, αυτούς που ρίχνονται στη μάχη, λαμβάνοντας υπόψιν προτάσεις αποτυχημένων -όπως έχει αποδειχθεί βάση αποτελεσμάτων- συμβούλων.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων για τη στήριξη του.»