ΘΣΝ: Πρόστιμα, 28 προσαγωγές και 6 συλλήψεις στην συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων- Επίθεση με μολώτοφ στο ΑΤ Συκεών (video)

Με πρόστιμα, προσαγωγές και συλλήψεις ολοκληρώθηκε η “ανταρσία” αριστερών οργανώσεων, μέλη των οποίων προχώρησαν σε συγκεντρώσεις κατά παράβαση της γενικής απαγόρευσης για τα 47χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η στιγμή της επίθεσης με βόμβες μολώτοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Συκεών από κουκουλοφόρους καταγράφηκε σε βίντεο – ντοκουμέντο και παρουσιάζει το thestival.gr. Οι κουκουλοφόροι απορρίπτουν τις μολώτοφ και τρέχοντας απομακρύνονται στα στενά της περιοχής. Οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να κατασβέσουν την εστία της φωτιάς με πυροσβεστήρες ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένα ΙΧ.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, «120 άτομα, την 15:40 ώρα, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Καρόλου Ντηλ και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία.
Επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και από τον συγκεκριμένο χώρο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκαν άλλες 28 προσαγωγές. Μετά την επιβολή προστίμων αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων».

__________________________________________________

* thestival.gr