Χωρίς “ύποπτες” αναζητήσεις οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα κατασχεμένα πειστήρια απο την Πάτρα

Οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τα οποία κατασχέθηκαν ως πειστήρια από την οικία της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα έχουν μεταφερθεί ως πειστήρια και εξετάστηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα οχτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στην οικία της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την έρευαν της Ασφάλειας Πατρών, απεστάλησαν προς εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο πλαίσιο της έρευνας, μετά και την άρση ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών επαφών, οι ειδικοί ερευνητές αναζητούν την διαδρομή της κεταμίνης, που αποδίδεται ως χορηγούμενη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, η οποία και επέφερε το θάνατο.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι από το οχτώ κινητά τηλέφωνα, μόλις μια συσκευή υποστηρίζει αναζήτηση στο διαδίκτυο (smartphone) και είναι λειτουργική, ενώ το tablet αποδίδεται σε χαμηλού κόστους συσκευή, επίσης λειτουργική. Από την εξερεύνηση των συσκευών, δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικές αναζητήσεις, καθώς εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικές αγορές συμπληρωμάτων και παραφαρμακευτικά σκευάσματα, ωστόσο δεν εντοπίσθηκε “ύποπτη” αγορά. Από τις μηχανές αναζήτησης, η Ρούλα Πιπισπιρίγκου φέρεται να αναζήτησε σε μεταγενέστερο χρόνο από τις δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ τις ουσίες στις οποίες είχε γίνει αναφορά και αποδίδεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τελευταία αναζήτηση στις 30 Μαρτίου 2022, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας και μεταγχθεί στην κεντρική Υπηρεσία της Αθήνας.