Ταξιτζής ζήτησε να λάβει το τριπλάσιο αποζημίωση για τη διαδρομή Μοναστηράκι- Πειραιά- Συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ

Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνελήφθη, αλλοδαπός αυτοκινητιστής για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ για τους επαγγελματίες οδηγούς

Κατηγορούμενος για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου (τριπλάσιο) του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη, συνελήφθη (15/11) στο Μοναστηράκι, 58χρονος Αλβανός αυτοκινητιστής οδηγός ΤΑΧΙ, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Όπως διακριβώθηκε ο 58χρονος Αλβανός οδηγός ΤΑΧΙ, είχε προβεί σε προφορική συμφωνία με αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της αξίας για τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, με ρύθμιση να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Επιπλέον ο 58χρονος Αλβανός οδηγός ΤΑΧΙ ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, με διάρρηξη της σφραγίδας και εγκατάσταση πρόσθετης συνδεσμολογίας, προκειμένου να μην εκδίδει αποδείξεις. Στον παραβάτη αυτοκινητιστή, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.