Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης του ξυλοδαρμού φοιτητή

Ένας εκ των δραστών της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του 24άχρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη.

Διακριβώθηκε η συμμετοχή του προσήχθη ως ύποπτος και συνελήφθη , σύμφωνα με την Αστυνομικές πηγές, ο 42άχρονος ως δράστης της επίθεσης σε βαρος του 24άχρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, στην περιοχή των ΕλληνοΡώσων (31/03).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, πρόκειται για έναν εκ των δραστών της επίθεσης η παρουσία του οποίου διακριβώθηκε με μαρτυρίες και αξιοποίηση υλικού, κατά την Αστυνομική έρευνα.

Ο 42άχρονος, μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή και υπευθύνος ασφαλείας του κόμματος της Χρυσής Αυγής, προκύπτει κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του να έχει προσαχθεί σε επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής.  Η οικογενειακή του επιχείρηση (μπυραρία) κατά το παρελθόν εχει αποτελέσει στόχο εμπρηστικής επίθεσης με τους δράστες να μην έχουν προσδιορισθεί. Με ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου οι συντάκτες του, αιτιολογούσαν την ευθύνη, για την εμπρηστική επίθεση στη μπυραρία (24/10 2014).

Ο 42άχρονος από την πλευρά του, αρνείται τη συμμετοχη του στον ξυλοδαρμό, ενώ η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων τριών δραστών της επίθεσης.

Αναμένεται, όταν η κατάσταση του σπουδαστή των Καλων Τεχνων Αλέξιου Λάζαρη, ο οποίος παραμένει σε νοσηλεία στον Ερυθρό Σταυρό με υπόδειξη φωτογραφικού υλικού να ακολουθήσει και η διαδικασία της (τυπικης) αναγνώρισης και η κατάθεση του.

Προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια ενω ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα (01/04).

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, “Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια.

H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται”.