Σοβαρά τραυματίας 24άχρονος σπουδαστής- Σε “αντίποινα” για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αποδίδεται η δολοφονική απόπειρα

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό 24άχρονος φοιτητής, θύμα βίαιης επίθεσης με τους δράστες να του έχουν αποσπάσει το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του.

Σε “αντίποινα” για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αποδίδεται οπως καταγράφονται τα στοιχεία κατά την Αστυνομική προανακριτική ερευνα, η βίαιη επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος του 24άχρονου σπουδαστή της Καλών Τεχνών Αλέξιου Λάζαρη (31/03-15.00) στην περιοχή των ΕλληνοΡώσων.

Είχε προηγηθεί η καταδρομική εφόρμηση από περίπου 30 κρανοφόρους και κουκουλοφόρους οι οποίοι έσπασαν την πρόσοψη στο ισόγειο κατάστημα της Χρυσής Αυγής (31/03-09.30). Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στη σταθερή σκοπιά του Αστυνομικού που βρίσκεται εγκατεστημένη έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου ενω επιχείρησαν να διαρρήξουν τη θωρακισμένη πόρτα της εισόδου.  Άμεση ήταν η αντίδραση από υπάλληλο του καταστήματος η οποία ενεργοποίησε τα ρολά τα οποια κατεβαιναν μπροστά στη τζαμαρία ενω κρανοφόροι επιχειρούσαν να τα “συγκρατήσουν”, καθως συνεργοί τους, με σφυριά και αλυσίδες προκαλούσαν διάτρηση στη τζαμαρία.

Οι δράστες της επίθεσης, πεζή διέφυγαν από το χώρο της επίθεσης, ενώ απέρριψαν καπνογόνα και κροτίδες στο εσωτερικό της εισόδου των γραφείων. Με χρηση πυροσβεστήρα από το εσωτερικό των γραφείων της Χρήσης Αυγής, όσοι εκείνη την ώρα ήταν παρόντες  επιχείρησαν να τους απωθήσουν.

Λάζαρης_ΧΑ
Φωτογραφίες Bloko

Ο 24άχρονος Αλέξιος Λαζάρης, εντοπίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος έπειτα από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής, ο οποίος δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, κάλεσε την Άμεση Δράση. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”.

Λάζαρης_ΧΑ
Φωτογραφίες Bloko

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του nantiaReport, ο Αλέξιος Λάζαρης, όπως προέκυψε, -νωρίτερα – διερχόμενους εξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με φωτογραφική  μηχανή που είχε μαζί του, σε σακίδιο με διακριτικά, απαθανάτισε τις φθορές που είχαν προκαλέσει οι κουκουλοφόροι (31/03-09.30) στην καταδρομική τους εφόρμηση.

ΧΑ

Από μαρτυρίες, οι δράστες, -κι ενώ ο 24άχρονο κινούμενος πεζός- δέχθηκε φραστικη επιθεση. Όπως περιγράφεται η σκηνή της επίθεσης, τρεις αναβάτες δικύκλου, κι ένας ακόμα άνδρας ο οποίος ακολουθούσε τρέχοντας, προσέγγισαν τον 24άχρονο. Το φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους συνεχίστηκε με ύβρεις και προπηλακισμό και στην αντίδραση του Αλέξιου Λάζαρη, ακολούθησε συμπλοκή και ο ξυλοδαρμός του σπουδαστή.

Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες της επίθεσης, απέσπασαν απο το σπουδαστή το σακίδιο του, το οποίο περιείχε τη φωτογραφική του μηχανή, κινητό τηλέφωνο, προσωπικά του έγγραφα -και διέφυγαν.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια με τους δράστες να αναζητούνται με κακουργηματικές κατηγορίες σύμφωνα με τη δικογραφία η οποία έχει συνταχθεί.